Nevelőszülői Hálózat

A családjukból kiemelt gyermekek ellátása zajlik a nevelőszülői hálózat formájában. 

A családjából bármely okból kikerült gyermek biztonságát, korához és szükségleteihez igazodó gondozását, nevelését, egészséges személyiségfejlődését szolgáljuk. Minden tevékenységünkben figyelembe vesszük a gyermek mindenekfelett álló érdekét, törvényben elismert jogait.

Fontos számunkra, hogy az időlegesen gondjainkra bízott gyermeket (fiatalt) segítsük abban, hogy meggyőződve saját értékeiről megtanulja elfogadni és becsülni önmagát és másokat. A tudatos állampolgárrá nevelés arról szól, hogy emberi tulajdonságainkban, jellemünkben és szemléletünkben is alkalmasak legyünk megfelelni e kor kihívásainak nevelői- gondozói minőségben és példaként szolgáló felnőttként egyaránt.

A nevelőszülői hálózat számos hagyománnyal rendelkezik, közös programok, rendezvények, projektek alakították a közösséget. Együtt ünnepeljük a farsangot, gyermeknapot, az adventi időszak kiemelt eseménye a karácsonyváró ünnepség. Nyáron táborozásokat szervezünk a gyermekeknek, ahol élményeket szereznek, barátságok alakulnak ki. 

siblings, brother, sister-3315770.jpg
children, siblings, brother-817365.jpg

Nevelőszülők számára nyújtott szolgáltatások:

döntés- előkészítő és nevelőszülői képzés új jelentkezők számára
nevelőszülők KOP képzése, működő nevelőszülők számára
éves továbbképzések
klubfoglalkozások
esetmegbeszélések
egyéni konzultáció a nevelőszülői tanácsadóval 3 hetente
közös családi programok
kirándulások, táborozások szervezése
közös intézményi ünnepi és szabadidős programok
szakmai segítés egyéni esetkezeléssel, pszichológus közreműködésével
Scroll to Top